Wednesday 12 September 2007

Buenos Aires - Argentinië

Van Iquazo is ons Buenos Aires toe. Om eerlik te wees Buenos Aires is nie ´n baie mooi stad nie, maar steeds het die stad baie kultuur en 'n lekker atmosfeer. Dit is asof die stad agtergebly het in die vroeë 1900's toe die Argentynse ekonomie floreer het in hulle dae as die wêreld se hoof graanverskaffer. Die geboue is meestal oud en nie goed onderhou nie, maar mens kan tekens sien van eertydse weelde. Ons het meestal maar in die stad rondgedwaal, ´n "tango show" gaan kyk, koffie gedrink in ´n kafee wat al 150 jaar oud is ens.

From Iquazo we went to Buenos Aires. Not the most beautiful city in the world but it has it´s charm and lots of culture. It is as if the city stayed behind in the early 1900´s when the Argentinian economy was flourishing on the export of grains. Most buildings are old and not well kept, still there are signs of earlier grandure. We mostly roamed the streets, saw a tango show, drank coffee at a 150 year old cafe etc.











Die Vroue brug in BA
The Women´s bridge in BA
Ons het ook een nag gaan kuier in die plattelandse dorpie, San Antonio de Areca. Hier gebeur meeste van die tyd niks nie. Dis maar `n boere (of soos hulle hier bekend staan: Guacho´s) gemeenskap. Dit was lekker om ´n idee te kry wat in die platteland aangaan, het heerlike vleis hier geëet.
We also visited a town in the country, San Antonio de Areca.










Die mense eet hier karamel (Dulche de Leche) op alles, brood, roomys, koekies, net waar hulle kan of sommer so skoon. Onder andere gebruik hulle dit in Alfajores: dit is 'n toebroodjie van twee koekies met Dulcke de Leche tussen in gedoop in sjokelade. Dit is ´n baie soet besigheid en baie gewild word selfs op ide vliegtuig bedien. Die lekkerste wat ons geëet het was by ´n sjokelade winkeltjie in San Antonio de Areca wat dit self vervaardig.
They love caramel (Dulche de Leche) in Argentina, they have it with anything possible. Alfajores is a favourite made of Dulche de Leche sandwiched between two biscuits and dipped in choclate, a very sweet treat.
Ons kan nie genoeg kry van die vleis hier in Suid-Amerika nie, veral in Argentinië bederf ons onsself gereeld met ´n ete by ´n Parilla. Dit is ´n braai restaurant. Hulle braai letterlik die vleis in die restaurant en bedien dit by die borde vol, ons eet dat ons mae staan en lippe blink na agt maande se vleisdroogte in die VK!
We can not get enough meat after eight months in the UK!














In Argentinië drink die mense konstant Mate. Dit is 'n tipe blare tee en die smaak herinner mens baie aan tabak en dit is baie bitter. Dit word uit ´n spesiale bekertjie met ´n strootjie gedrink wat ´n siffie aan die onderkant het om te keer dat jy die blare drink. Die bekertjie word tot bo volgemaak met die Mate blare, bietjie kookwater word dan bygegooi en die tee gedrink, die proses word dan heeltyd herhaal. Tussen 'n groep mense sal net een bekertjie voorberei word en dan omgestuur word. Omdat hulle letterlik konstant Mate drink en daar heeltyd bietjies-bietjies water bygevoeg word, loop die mense met hulle Mate bekertjie in die een hand en ´n fles kookwater onder die ander arm rond. Ons moet erken, ons kry die Mate in ons lyf maar met heelwat suiker (glo hoe vrouens dit drink, maar Gert kan ook nie anders nie).
The Argentinians are constantly drinking a leave tea called Mate. They fill a special cup with the Mate leaves, then add a little bit of hot water and drink the brew through a metal straw with a filter on the end to keep the leaves behind.
Seeing as they drink Mate all the time you´ll often find a local walking around with a Mate cup in the one hand and a flask of hot water under the other arm. It is a very bitter drink and reminds one of tabacco, we managed to drink some of it, but only with loads of sugar.

1 comment:

Die Vlokke said...

Nou maak die Gaucho grill ook sense! dit beteken dus boere grill! yay! so leer ons